Guvernør Huckabee Sanders i Arkansas ønsker ikke ord som «gravide mennesker» i statelige dokumenter! Har «woke» tatt helt av?

Guvernør Huckabee Sanders i Arkansas ønsker ikke ord som «gravide mennesker» i statelige dokumenter! Har «woke» tatt helt av?
0 0
Read Time:2 Minute, 14 Second

Guvernør Sarah Huckabee Sanders signerte en ordre om å forby «Woke»-begrep som «gravide mennesker» og andre slike ord fra de statlige myndigheter sine dokumenter i staten Arkansas.

Grensen for politisk korrekthet er tråkket over for lenge siden, og det har bare tatt helt av, og nå må jenter og kvinner beskyttes mot galskapen. Kampen har bare nettopp begynt forklarte guvernøren Sanders.

Se videoen fra 19. oktober 2023 da hun forteller om avgjørelsen til pressen:

Hva betyr egentlig woke?

Wikipedia:

Woke[a] betyr å være årvåken, oppmerksom på og kritisk til sosial forskjellsbehandling. En woke person er våken for og opptatt av identitetspolitikk og engasjert i kampen mot urettferdigheter i samfunnet, særlig rasisme, sexisme og annen diskriminering som anses som krenkende.


Adjektivet «woke» oppstod i 1972, blant annet om det å være opplyst og orientert. Slagordet stay woke ble først brukt av svarte artister og forfattere. I 2014 tok Black Lives Matter-bevegelsen i bruk uttrykket for å fokusere på sosial ulikhet og rasisme.


Tradisjonstro høyreside i amerikansk politikk har anklaget landets liberale, progressive venstreside for å være for opptatt av kritisk raseteori og identitetspolitikk, og har møtt wokeness med anti-wokeness.


«Woke» brukes også som skjellsord av den politiske høyresiden. Konservative meningsmotstandere, ikke minst i «kulturkrigen» i USA, mener wokeness («wokehet») uttrykker en overdreven årvåkenhet og påpasselighet, og en hemmende politisk korrekthet, hos venstreliberale aktivister. Kritikerne, som ofte omtaler seg som anti woke, mener «woke-bevegelsen» fører til overfølsomhet, «krenkelseshysteri», «kanselleringskultur» og konflikter som splitter samfunnet, polariserer debatten og truer ytringsfriheten.


Også i norsk er betegnelsene «woke» og «anti-woke» blitt vanlige merkelapper for bestemte politiske holdninger i samfunnsdebatten. «Woke» kan brukes om både personer og ytringer. Ordet benyttes ofte synonymt med «politisk korrekt».

Ingen tvil at Guvernør Huckabee Sanders har noe for seg…

Hvem er egentlig Sarah Huckabee Sanders?

Denne videoesnutten fra Washington Post er riktignok 7 år gammel, men likevel…

Se videoen under:

Det er mye rart man skal oppleve i disse dager, og spesielt vanskelig kan dette være det for jenter og kvinner. Men også gutter opplever mye rart i samfunnet og i skole sammenheng.

Ønsker vi full forvirring om kjønn og likestilling?

…Så hva skal vi egentlig tenke for noe?

Ingen tvil, det er på tide å ta tilbake virkeligheten vår!

Odd-Erik Helgesen

Redaktør Bullo TV

Se gjerne mer:

Rikets Tilstand i Tønsberg, lørdag 10. februar 2024. BankID, digital valuta, fornuft, kunnskap, følelser med mer!

Har DNB tjent over 50 milliarder kroner på å svindle kundene sine?! Nytt på Nytt! Og Nytt!

Tønsbergs blad, Nettavisen og andre Amedia-aviser publiserte saken om den gigantiske BankID-svindelen! Takk for oppmerksomheten. Les hele saken her!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Bullo TV

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *