En sammenheng mellom fugledøden i Finnmark og de nye radarene i Vardø?! Kan vi stole på myndighetene våre?

En sammenheng mellom fugledøden i Finnmark og de nye radarene i Vardø?! Kan vi stole på myndighetene våre?
0 0
Read Time:2 Minute, 34 Second

Hva skal vi tenke om det?

NRK skriver:

Fugleinfluensa i Finnmark: Ber folk holde husdyr unna døde fugler

Helt nord i landet skal det være plukket nesten 5000 døde fugler, som følge av fugleinfluensa. Nå gjøres flere tiltak for å minske spredningen.

Veterinærinstituttet ber alle dyreeiere om å holde katter og hunder unna syke og døde fugler, melder de i en pressemelding.

De bistår Mattilsynet med faglige råd i forbindelse med det pågående utbrudd i fuglekolonier i Finnmark.

Tidligere smitteforsøk har vist at katt og hund er mottakelige for smitte med fugleinfluensa. Det er sjeldent at pattedyr kan bli smittet, men det kan skje, skriver instituttet.

Les gjerne mer:

NRK Fugleinfluensa i Finnmark 21-7-2023

Hva skal vi tenke?

NRK la ut en kronikk den 17. juli 2023.

De skriver:

Det er også grunn til å stille andre spørsmål ved det omfattende etterretningssamarbeidet mellom USA og Norge utenfor Nato-samarbeidet som er hjemlet i hemmelige avtaler.

Etterretningssamarbeidet påvirker blant annet hvordan Russland ser på Norge som en småstat.

Russiske bombefly har minst to ganger de siste årene simulert angrep mot Vardø, noe som meg bekjent aldri har skjedd mot en norsk by i fredstid. De russiske toktene er likevel fullt forståelig.

I mars 2017 tok russiske bombefly av fra en militær flyplass på Kolahalvøya og satte kurs mot Vardø og de militære radaranleggene i byen.

Alarmen gikk i Bodø, men F16-flyene klarte ikke å følge de russiske flyene.

De ni russiske flyene vendte først hjem etter at de hadde vært nært nok til å avlevere sin våpenlast mot radaranleggene i Vardø.

«De russiske toktene er likevel fullt forståelig.»

Kan det være en sammenheng mellom disse sakene?

Forskeren Einar Flydal skriver på sin side:

Utfra alt det vi vet om digitale ELF-pulser er det ganske åpenbart at man må forvente biologiske skadevirkninger, akutt eller over tid, både på dyreliv og mennesker, selv når pulsene er meget svake. At pulsene i tillegg er svært sterke, bidrar til å øke skadevirkningen.
Dette kan vi slutte utfra faglitteraturen, selv om “nivåene i Vardø by er under grenseverdiene for den generelle befolkningen, både for gjennomsnittsverdier og pulsverdier” og selv om “DSA og Arbeidstilsynet ikke har funnet grunnlag for å anbefale ytterligere tiltak eller for å anta noen helserisiko forbundet med eksponering fra radarene.”
Mindre dyr vil skades lettere enn større dyr. Skadene kan være akutte, men de kan også vise seg først etter en tid – kortere tid jo raskere stoffskifte dyret har. Hos fugl og for eksempel hunder, vil derfor virkningene kanskje komme akutt, og generelt komme raskere enn hos mennesker.
Kanskje kan det også være slik at fuglenes evne til å sanke mat forstyrres, for svært mange dyr har sanseorganer som reagerer på EMF, og er langt mer følsomme en mennesker.

Les hele saken:

Hva tenker du?

Odd-Erik Helgesen

Redaktør Bullo TV

Se gjerne annet:

Gro Harlem Brundtland tåler ikke mobilstråling!

Trygve Slagsvold Vedum har fått MS! Kan årsaken være stråling?!

Kvinner ofres på religionens, samfunnets og teknologiens alter! Forskning på nytt!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Bullo TV

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

3 thoughts on “En sammenheng mellom fugledøden i Finnmark og de nye radarene i Vardø?! Kan vi stole på myndighetene våre?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *