BOKANMELDELSE av «Dragestrid. Kampen om mennesket». Forfatter: Trond Skaftnesmo

BOKANMELDELSE av «Dragestrid. Kampen om mennesket». Forfatter: Trond Skaftnesmo
1 0
Read Time:5 Minute, 39 Second

Covid-19 – kampen om mennesket og striden mellom det gode og det onde

Hva er det egentlig som foregår nå for tiden? Det er en kamp om mennesket. Forfatter og antroposof Trond Skaftnesmo virker sikker på det.

Dermed har han titulert boka si «Dragestrid». Den kom i 2022, men framstår like aktuell i 2023. Han var nylig i Tønsberg og holdt et foredrag knyttet til sitt manus.

3

 

Hva er det Skaftnesmo skriver om? Han tar oss med til åndshistoriske røtter, til Rudolf Steiners verker og viser fram de aktuelle utfordringene vi er midt oppe i – pandemi, innføring av et autoritært teknokrati, kunstig intelligens og sammensmeltingen av menneske og maskin.

28

Meget godt formulert, klart som krystall og med visdom. Neppe mange skrivende i dette landet som holder følge med mannen bosatt og arbeidende på Vestlandet. 


Poenget med det onde
Skaftnesmo har en rekke fundamentale temaer i boka. Et av dem er det onde, eller kanskje bedre formulert, «det ondes misjon». 


Skaftnesmo bruker tyngdekraften som bilde og skriver, inspirert av Steiner: «Uten tyngdekraften blir vi fort sveklinger; i kamp med den kan vi vinne selvstendighet og styrke. Men om vi ikke hele tiden strever for å overvinne motstanden, vil disse gode virkningene ikke innfinne seg.»

 

Et sitat fra Goethe kommer i denne sammenhengen: «En del av kraften som har fått det lodd å ville ondt, men virke godt».

 

Det er mulig vi her snuser på kabbala også, å kombinere godt og ondt… 

 

Den nye impulsen og den mørke tidsalder

Kristus har en rolle, Golgata-mysteriet gir «den nye impulsen som gjennomtrengte jorden», og videre: «Gjennom erfaringen av det onde vil det bli mulig for Kristus å komme til syne igjen.»

 

Skaftnesmo børster støv av en gammel bibelsk helt, Mikael – «den fremste krigeren blant englene». Og denne kampen Mikael fører er «en kamp som først skjer i det oversanselige og deretter fortsetter i hvert menneskesinn».

 

Johannes åpenbaring skildrer en krig i himmelen der Mikael og hans medkrigere kastet demonene ned på jorden, interessant nok skjedde det i årene 1841 til 1879. Hvor ble det av de onde åndene? «De slår seg ned i menneskenes sinn, i deres tanker, følelser og viljesimpulser.» Og dermed blir det materialistiske verdensbildet en realitet. 
 

Ja, hva skjedde konkret: Karl Marx utformer sin dialektiske materialisme i 1845, Rudolf Virchow utgir Die Cellularpathologi i 1858 (mot reduksjonistisk medisin) og Charles Darwin lanserer sitt «Artens opprinnelse» i 1859. 

 

Steiner: «Det 19. århundrets avgjørende år var 1841, dets speilbilde er 1917.» Ja, og vi i gang med den russiske revolusjonen, blodig og materialistisk.Vi er ved utgangen av Kali Yuga, Den mørke tidsalder. Steiner: Den startet i år 3101 før Kristus, varte i 5000 år, og endte i 1899. Kristi gjenkomst i det eteriske er dermed forberedt. Det ble riktignok mørk med Stalin, Mao og Hitler, men det vil også komme lys, «og det er vel rimelig å regne med at det tar et par hundre år før 
hele solskiven har klatret opp over horisonten».

 

12 pandemi-løgner

Skaftnesmo går inn i de siste års hendelser med pandemi og påfølgende vaksinering og vaksineringspress. Han gjengir blant annet viktige punkter dr. Michael Yeadons artikkel (tidligere visepresident i vaksinprodusent-selskapet Pfizer), «The Covid Lies»:

 

«De 12 løgnene framføres av WHO og CDC, media og helsemyndigheter» og «Korreksjon av de 12 Covid-løgnene – fremført ved dr. Michael Yeadon»:

 

 1. SARS-CoV-2 har så høy dødelighet at ethvert middel må tas i bruk for å spare liv. Korreksjon: Dødsraten er ikke mer enn 0,1-0,3 prosent, som ikke er signifikant ulikt de årlige influensa-epidemiene.

 

 1. Fordi dette er et nytt virus, vil det ikke være noen eksisterende immunitet i befolkningen. Korreksjon: Basert på fagfellevurdert forskning, vil 30 til 50% av befolkningen ha en forutgående kryss-immunitet.

 

 1. Viruset diskriminerer ikke: Ingen er trygge før alle er trygge. Korreksjon: SARS-CoV-2 diskriminerer. 1000% mindre hos unge enn eldre.

 

 1. Asymptomatisk smitte: Også folk som ikke har symptomer kan være infisert og smitte andre. Korreksjon: Asymptomatisk smitte er det sentrale begrepsmessige bedraget som er brukt til å begrunne alle tiltak.

 

 1. PCR-testen identifiserer folk med klinisk infeksjon. Korreksjon: PCR-testen er det sentrale operasjonelle bedraget.

 

 1. Ansiktsmasker/munnbind hindrer eller bremser spredning av virus. Korreksjon: Masker/munnbind hverken hindrer eller bremser spredning av virus.

 

 1. Nedstengninger bremser spredning av virus og reduserer antall korona-syke og korona-dødsfall. Korreksjon: Generelle nedstenginger virker aldri. Kun «vær hjemme når du er syk» virker.

 

 1. Det finnes ingen effektive behandlinger av covid-19. Korreksjon: Det finnes flere trygge og effektive midler for covid-19.

 

 1. Du kan bli infisert av viruset flere ganger. Korreksjon: Fagfellevurderinger viser få kliniske dokumenterte reinfeksjoner.

 

 1. Flere varianter vil opptre, gir grunn til bekymring. Korreksjon: Viruset muterer langsomt, ingen variant i nærhet av å kunne motstå naturlig immunitet. En vaksine-immunitet, som er mer spesifikk, kan være uvirksom mot nye varianter. Grunn til bekymring.

 

 1. Universell vaksinering er eneste måte å få slutt på pandemien. Korreksjon: En uprøvd vaksineteknologi er ikke en sikker vei til å få slutt på en pandemi. Vaksiner som tillater reinfeksjon vil tvert imot sørge for at pandemien fortsetter.

 

 1. De nye vaksinene er sikre og effektive. Korreksjon: De genbaserte «vaksinene» er giftige, idet spike-proteinet som kroppen tvinges til å produsere, kan framkalle blødninger, mikroblodpropper og andre sykdomstilstander.

 

For egen regning legger vi til en tvil om virus finnes slik som helsemyndighetene forklarer. Ingen virus virker å være isolert i det hele tatt når en ser nærmere på påstandene om at de er det. I så fall en medisinsk skandale av dimensjoner.

 

Mot slutten av boka siterer Skaftnesmo Holocaust-overlevende Vera Sharav:

 

«Den harde lærdommen fra Holocaust er at medisinen kan forvandles fra å være et helbredende, humanitært yrke til å bli et morderisk apparat når leger i samarbeid med myndighetene, avviker fra sin personlige, profesjonelle og kliniske forpliktelse til ikke å skade individet.»

 

Skaftnesmo trekker en klar konklusjon: «Det som skjedde for 80 år siden, kan skje igjen».

 

Dessverre etter møter med kolleger, venner og familiemedlemmer under pandemien, og gjennomgang 
av medienes dekning og myndighetenes handlinger – det er ingen grunn til å tvile på det.

 

Så får vi trøste oss med forfatterens gjengivelse av Kristusmøter i vår tid – og betydningen disse kan ha.

 

Boken «DRAGESTRID, Kampen om mennesket» kan kjøpes hos Akademika for kun kr 296,-

Her!

Redaksjonen

Se gjerne:

Sannheten avdekket i Tønsberg. Transhumanismen vil gjøre menneskene til slaver!

Kvinner ofres på religionens, samfunnets og teknologiens alter! Forskning på nytt!

Statsministeren tror digitaliseringen har gått for langt! Støre var besøk i Tønsberg.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Bullo TV

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

2 thoughts on “BOKANMELDELSE av «Dragestrid. Kampen om mennesket». Forfatter: Trond Skaftnesmo

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *