Et innspill om fred – vedrørende krigen mellom Russland og Ukraina

Et innspill om fred – vedrørende krigen mellom Russland og Ukraina
0 0
Read Time:4 Minute, 30 Second

Vi viser til en undersøkelse som viser et flertall av tyskerne er for å få til forhandlinger med sikte på å få slutt på krigen mellom Russland og Ukraina.

Dette stiller vi, Solidaritet 21 og Folkets koronakommisjon seg bak, og vi mener Norge som har kalt seg en fredsnasjon og som har Nobels fredsinstitutt kan stå sentralt i dette.

Vi mener også at innbyggergrupperinger, slik vi selv er, kan bidra til en konstruktiv og fredelig løsning på en krig som har ført til mange døde, millioner av flyktninger og økte priser som rammer den vanlige mann og kvinne.

En fredsprosess kan igangsettes på flere måter. Vi nevner her:

Galtungs metode

På denne nettsiden finnes mer informasjon:

Johan Galtung’s Conflict Transformation Theory for a Peaceful World

Vi tar med litt her fra:

Freedom of Mediation

Galtung has not only developed peace, conflict and mediation theories, but also put them into practice similar to medical doctor utilize his/her efforts of diagnosis, prognosis and therapy to patients. Rather than following traditional and unsatisfactory ways of conflict resolution of two parties handled such as A wins, B loses and vice versa; Galtung follows the method respecting realities and human basic needs such as survival, well-being, freedom, and identity.

For this, Galtung has developed the TRANSCEND Method & Manual UN (conflict theory and practice, violence theory and practice, peace transformation, dialogue, and negotiation) to transform the conflict by peaceful means constituting a three-step approach, generally called TRANSCEND or Galtungian method.

The Galtung/TRANSCEND Conflict Diagram
TRANSCEND Method

Confidence Building: The mediator should first understand the conflicting parties’ goals, fears, and concerns involving directly or indirectly on the course to win their confidence.

Reciprocity Relations: The mediator should grant time to distinguish between legitimate and illegitimate goals and human needs of both parties. Self-determination of the mediator shall play a pivotal role to improve the reciprocity relations with them.

Identification of Gap: The mediator should try to bridge the gap between all legitimate but seemingly contradictory goals of parties through mutually acceptable, desirable solutions for sustainable future that embodies creativity, empathy and nonviolence, building a new reality.

More important is that the TRANSCEND method shall focus not merely on identifying who is guilty and punish them unlike the traditional legal process, but to create an attractive new conducive reality and creativity acceptable to all involved in the conflict. This shall be applicable at all family, community, and institutional levels within them and beyond.

Vi håper dere kan se på dette – og få et seriøst initiativ på banen. Europa trenger fred nå!

Artikkel fra Steigan.no

Flertall i Tyskland for forhandlinger mellom Ukraina og Russland

Av red. PSt -18. mai 20230

Sahra Wagenknecht taler ved fredsdemonstrasjonen i Berlin.

Ukrainas president Zelensky ønsker å styrke støtten fra Vesten og streber etter raskt NATO-medlemskap. Men flertallet av tyskerne er skeptiske.

Berlin, dpa. – Nesten 15 måneder etter det russiske angrepet på Ukraina ønsker et flertall av tyskerne at Ukraina skal forhandle en fredsløsning med Russland.

En undersøkelse fra meningsmålingsinstituttet YouGov på oppdrag fra det tyske pressebyrået, ba 55 prosent om forhandlinger med sikte på å få slutt på krigen. Bare 28 prosent er imot.

Flertallet av de som svarte avviste også en invitasjon til Ukraina om til å bli med i NATO, slik den ukrainske presidenten Volodymyr Zelensky ba om. 54 prosent er imot og bare 27 prosent er for å gi Ukraina utsikter til medlemskap på dette tidspunktet.

Zelensky vil delta på NATO-toppmøtet i Vilnius i Litauen i juli og håper at veien blir ryddet for at landet hans kan slutte seg til forsvarsalliansen. Verken i Ukraina, heller ikke i Europa eller i NATO ville flertallet av befolkningen forstå det hvis Kiev ikke fikk en «velfortjent invitasjon», sa han i en tale i april.

Meningsmålingen kommer samtidig som Berlin akkurat har kunngjort en massiv våpenpakke til Ukraina, verdt mer enn 2,7 milliarder euro.

Denne nye våpen pakken inkluderer fire tyskproduserte bakkebasert IRIS  T luftforsvar systemer. – noe den tyske hæren ikke har fått selv en gang.  De skal også få 30 Leopard 1 stridsvogner, 20 stridsvogner  til infanteriet, 100 væpnede personellkjøretøyer, 18 selvgående artillerisystemer og 200 rekognoseringsdroner.

Kommentar:

Norge og norsk venstreside er blant de aller mest krigerske i Europa, Både i Tyskland, Italia, Spania og Frankrike er folk mer tilhengere av fredsløsninger enn hva man er i Norge.

I Tyskland er motstanden mot NATOs stedfortrederkrig mot Russland i Ukraina mye sterkere enn i Norge. Motstanden mot krigen er sterkest i arbeiderklassen og svært sterk i de områdene som utgjorde det tidligere Øst-Tyskland.

Ingen land i Vest-Europa har en så krigskåt venstreside som Norge og man må til de baltiske statene, der den fascistiske bevegelsen står sterkt, for å finne en så stor støtte til NATOs stedfortrederkrig i Ukraina som den man finner i Norge.

Flertall i Tyskland for forhandlinger mellom Ukraina og Russland

Solidaritet 21 og Folkets koronakommisjon

Se gjerne annet:

John Mearsheimer:

Vesten skylden for krigen i Ukraina?!

Ingeborg Breines:

-Følg pengene – våpenindustrien tjener store summer og setter pris på konflikter

Roger Waters:

Krig er ikke fred! Roger Waters bad om fred for Ukraina i FN sitt sikkerhetsråd!

Nor Guderud:

Nor støtter frihet og fred over hele Verden!

Vi krever fred i Ukraina! Krig er ikke fred!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Bullo TV

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

3 thoughts on “Et innspill om fred – vedrørende krigen mellom Russland og Ukraina

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *